ვაკუუმის ტექნოლოგია – ახალი შესაძლებლობები (2022)

ვაკუუმის ტექნოლოგია – ახალი შესაძლებლობები (2022)

ინდუსტრიული სამზარეულოს ინვენტარი

industriuli samzarfuelos inventari

ვაკუუმის ტექნოლოგია – ახალი შესაძლებლობები

როგორც წესი, სარესტორნო ბიზნესი ყველაზე ხშირად ერთი და იგივე პრობლემების წინაშე დგას, კერძოდ:

  • მომხმარებელთა დიდი ნაკადის მომსახურების შეუძლებლობა;
  • არსებული მენიუდან კერძის 100% -იანი სიზუსტით გამეორების შეუძლებლობა;
  • საკვებისა და ინგრედიენტების წონის კლება შენახვის დროს ან მომზადების შემდეგ;
  • გარკვეული რაოდენობის ინგრედიენტების გაფუჭება;
  • არა რაციონალური ენერგიის მოხმარება და აღჭურვილობის მუშაობა;
  • პროდუქტის გაყინვის მიუხედავად, იგი არ იძლევა მისი დიდი ხნის შენახვის საშუალებას ხარისხის მნიშვნელოვანი დანაკარგის გარეშე.

 

ეს ჩამონათვალი დიდ ფინანსურ ზარალს მოიცავს, რისთვისაც რესტორატორები წინასწარ უკვე მზად არიან. ამასთან, არსებობს აღჭურვილობა, რომელსაც შეუძლია ტექნოლოგიური ზონის მუშაობის გაუმჯობესება. სწორედ მას  განვიხილავთ ამ სტატიაში.

ამჟამად, სხვადასხვა ქვეყნებში, ფრანგული Sous-vide ტექნოლოგია აქტიურად იძენს პოპულარობას, რაც საკვების ვაკუუმური გზით მომზადებას გულისხმობს.

ინგრედიენტები მოთავსებულია საკვების სპეციალურ შეფუთვაში, საიდანაც  ჰაერს ამოტუმბავენ. შემდეგ, შეფუთვა მზადდება წყლის აბაზანაზე, არაუმეტეს 70 ° C ტემპერატურაზე, რაც პროდუქტს გადახურებისგან იცავს.

შემდეგ შეგიძლიათ თბილი საკვები პირდაპირ სუფრასთან მიიტანოთ ან შოკ საყინულეში გაყინოთ, რომ მარაგში იქონიოთ.

ვაკუუმის ტექნოლოგია – ახალი შესაძლებლობები

ამ ტექნოლოგიის უპირატესობები:

  • ტრადიციული მეთოდებთან შედარებით პროდუქციის დანაკარგის შემცირება 15-დან 30% -მდე;
  • პროდუქტის სასარგებლო თვისებებისა და გემოვნების შენარჩუნება;
  • დიდი მოცულობით და ერთდროულად რამდენიმე კერძის მომზადების შესაძლებლობა;
  • გათვლილი ულუფის ზუსტი ზომა;
  • გრძელვადიანი შენახვის შესაძლებლობა;
  • ენერგორესურსების დაზოგვა 20% -ით;
  • კერძების ასორტიმენტის გაფართოება წარმოების მოცულობის გაზრდის გარეშე;
  • მუდმივად მაღალი ხარისხის საკვები;
  • წინასწარ მომზადებული და გაყინული ინგრედიენტების წყალობით, მზა კერძების კარგი მარაგი იქმნება, რაც თანამშრომლების მუშაობას მნიშვნელოვნად განტვირთავს.

ეს თანამედროვე ტექნოლოგია, რომელიც მხოლოდ ერთი ვაკუუმის მოწყობილობის საშუალებით არის შესაძლებელი, მრავალ სარგებელს მოგიტანთ, რაც  თქვენი დაწესებულების მომგებიანობას გაზრდის, ასევე ხარჯებს მნიშვნელოვნად შეამცირებს.

 

ვაკუუმის აპარატი

ინდუსტრიული სამზარეულოს აქსესუარები