რატომ უნდა გავყინოთ შოკ მაცივარის დახმარებით (2024)

რატომ უნდა გავყინოთ შოკ მაცივარის დახმარებით (2024)

შოკ მაცივარი

სწრაფი გაყინვის მაცივარი შოკ-მაცივარი უსაფრთხო გაყინვა

 

ბოლო რამდენიმე ათწლეულია, მსოფლიოში სერიოზული ყურადღება ეთმობა სურსათის უვნებლობის საკითხს, ვინაიდან საერთაშორისო ვაჭრობის განვითარებამ, ახალმა ტექნოლოგიებმა და გარემოში მიმდინარე პროცესებმა ხელი შეუწყო ახალი საფრთხეების წარმოშობასა და სურსათით გამოწვეული დაავადებების ზრდას. მომხმარებლის ჯანმრთელობის დაცვის მიზნით, აუცილებელი გახდა სტანდარტების დაწესება, რომელიც თავიდან აგვარიდებს ყოველგვარ საფრთხეს როგორც ჯანმრთელობის დაზიანების კუთხით ასევე პროდუქტის გაუფასურების კუთხით. სწორედ ასეთი პროდუქტია შოკ მაცივარი

კვების ინდუსტრიაში იმისათვის რომ პროდუქტი გქონდეთ მაღალი ხარისხის და იყოთ განსხვავებული თქვენი კონკურენტებისგან, საუკეთესო საშუალება შოკ მაცივარის გამოყენებაა. მაცივარი საკვებს უნარჩუნებს არომატს, ტექსტურას და ა.შ.

 

როგორ ყინავს შოკ მაცივარი?

როდესაც პროდუქტს განვათავსებთ სტანდარტულ საყინულე მაცივარში, მასში არსებული წყალი კლისტალიზირდება ყინულში და რაც უფრო მეტ ხანს გრძელდება გაყინვის პროცესი, მით უფრო დიდია ყინულის კრისტალები. ხოლო კრისტალებს შეუძლიათ დააზიანონ პროდუქტი და მისი სასარგებლო  უჯრედები. აქედან გამომდინარე პროდუქტს აღარ აქვს ის ტექსტურა, გემო და სასარგებლო თვისებები. რაც შეეხება გაყინვისას შოკ მაცივარში, წარმოიქმნება ძალიან მცირე ზომის კრისტალები, რაც ხელს უშლის პროდუქტის დაზიანებას და ინარჩუნებს საკვებს უცვლელი მდგომარეობით. შოკ მაცივარში გაყინვის შემდეგ პროდუქტი შეგიძლიათ უკვე გადაიტანოთ სტანდარტულ საყინულე მაცივარში უფრო ხანგრძლივი შენახვისთვის.

შოკ მაცივარში არსებული ჰაერის ცირკულაციის მეთოდის დახმარებით პროდუქტი უფრო სწრაფად იყინება. აღსანიშნავია ასევე დროის ფაქტორიც , რადგან ჩვეულებრივ საყინულეს სურსათის გაყინვისთვის სჭირდება 6-12 საათი, ხოლო სწრაფი გაყინვის მაცივარს დაახლოებით 3 საათი.

აქედან გამომდინარე არ აქვს მნიშვნელობა რომელი კვების ინდუსტრიაში მუშაობთ, რადგან ნებისმიერ შემთხვევაში შოკ მაცივარის დახმარებით შეგიძლიათ უფრო მეტად გააუმჯობესოთ თქვენი საკვების ხარისხი და ასევე მომგებიანობა.

ინდუსტრიული მაცივარი

ახლა უფრო კონკრეტულად რომ ჩამოვთვალოთ რა უპირატესობები აქვს შოკ-მაცივარს:

ნარჩენების შემცირება  – ამცირებენ ნარჩენებს ორი გზით. უპირველეს ყოვლისა,  უზრუნველყოფს პროდუქტის შენარჩუნებას უსაფრთხო ტემპერატურაზე -18°C ან ქვემოთ. მეორეც, დაბალ ტემპერატურაზე გაყინვა უზრუნველყოფს საკვების გაფუჭებას მინიმუმამდე, რადგან ბაქტერიების განვითარება უფრო სწრაფად შეჩერდება.

სიჩქარე  –  გაყინვა საშუალებას გაძლევთ გააციოთ და გაყინოთ უფრო დიდი მოცულობის საკვები ბევრად უფრო სწრაფად, ვიდრე ჩვეულებრივი საყინულე, რაც დაზოგავს თქვენს დროსა და ხარჯს. ისევ და ისევ, ეს პროცესი აჩერებს ბაქტერიების გავრცელებას უფრო სწრაფად, რის შედეგადაც საკვები უფრო ახალი და უსაფრთხოა.

ყინულის მცირე კრისტალები  – გაყინვის პროცესის გვერდითი პროცესია ის, რომ ყინულის კრისტალების წარმოქმნა გაცილებით მცირეა.  ყინულის კრისტალებს შეუძლიათ შეცვალონ პროდუქტის გემო, ტექსტურა და გარეგნობა, რის გამოც იღებთ დაბალი ხარისხის პროდუქტს.  შოკ მაცივარს აქვს მიკრო კრისტალები რის შედეგადაც თავიდან აირიდებთ პროდუქტის ხარისხის გაფუჭებას.

 

 

უსაფრთხოდ გაყინული პროდუქციაკვების ინდუსტრიაში მუშაობისას, საკვების ხარისხი და დამუშავება უნდა იყოს ორი ყველაზე მნიშვნელოვანი რამ. თუ გსურთ დარწმუნდეთ, რომ თქვენი კომპანია ცნობილია უახლესი პროდუქტებისადმი თავისი განსაკუთრებული ერთგულებით, მაშინ თქვენი საკვების სწორად გაყინვა და შენახვა გადამწყვეტია ბიზნესისთვის.

 

 

 

 

რა შეგვიძლია გავყინოთ შოკ მაცივარში? 

 

უმი და მოხარშული ხორცი, თევზი და ფრინველი

ხორცის, თევზის და ფრინველის გაყინვისას არ იცვლება გემო.

ახალი ხილი და ბოსტნეული

მთლიანი და წინასწარ დაჭრილი ხილი და ბოსტნეული, როგორიცაა კენკრა, დაჭრილი სტაფილო, ბროკოლი და ბარდა, ყველა შესაფერისია გაყინვისთვის, თუ სწორად ინახება.

ცომეული

„წინასწარ მოემზადეთ“ კვების ობიექტებისთვის მოიცავს საუზმის ნამცხვრებს, ღვეზელებს და ა.შ.  ეს არის ყველაზე პოპულარული ბუფეტის საკვები.  სხვა პროდუქტის მსგავსად, საცხობი პროდუქტები საუკეთესოდ იყინება, თუ სწორად ინახება.

მზა საკვები

გაყინული მზა კერძები სასარგებლოა კვების ობიექტებისთვის, რომლებიც მუშაობენ საზოგადოებრივ ორგანიზაციებში, როგორიცაა სკოლები ან საავადმყოფოები, რადგან მათ შეუძლიათ გაყინონ და გაათბონ სრული კერძები მნიშვნელოვანი კვებითი ღირებულებების დაკარგვის გარეშე.

 

 

საყინულე მაცივრის ზომა  ჩვეულებრივ დამოკიდებული იქნება თქვენი ბიზნესის ზომაზე, თქვენს მიერ წარმოებული საკვების მოცულობასა და სამომავლო გაფართოების გეგმებზე.

 

თუ გსურთ ყველაზე დაბალ ფასად და უმაღლესი ხარისხის შოკ მაცივრები შეიძინოთ: აუცილებლად დაგვიკავშირდით

 

  • 5 განყოფილებით ფასი: 6 500 ლარი
  • 7 განყოფილებით ფასი: 7 250 ლარი
  • 10 განყოფილებით ფასი: 9 100 ლარი
  • 15 განყოფილებით ფასი: 16 200 ლარი

 

• გაგრილების ტემპერატურა: +90/+3
• გაყინვის ტემპერატურა: +90/-18
• განყოფილების ტევადობა GN 1/1 60×40
• განყოფილების სიმაღლე: 50 მმ
• 230V/50Hz

ზომები:

5 განყოფილებით: 79x91x111 cm
7 განყოფილებით: 79x91x124 cm
10 განყოფილებით: 79x91x142 cm
15 განყოფილებით: 79x91x179 cm

 

უსაფრთხო გაყინვაშოკ-მაცივარისწრაფი გაყინვის მაცივარი

ინდუსტრიული სამზარეულოს ინვენტარი

 

შოკ მაცივარის ფასები