
ჭურჭლის სარეცხი ნიჟარები პროფესიონალური სამზარეულოსთვის
ჭურჭლის სარეცხი ნიჟარები პროფესიონალური სამზარეულოსთვის
პროფესიონალური სამზარეულოს მოწყობილობა გამოყენების სფეროსა და დანიშნულების მიხედვით იყოფა. შეუძლებელია ისეთი მოწყობილობების გამოყოფა, რომელიც პროფესიონალურ სამზარეულოში აუცილებლად უნდა იყოს ან არა. მაქსიმალური პროდუქტიულობისთვის საჭიროა ელექტრომექანიკური, თერმული და ნეიტრალური ტექნიკა.
ჭურჭლის სარეცხი
ნიჟარები პროფესიონალური სამზარეულოს განუყოფელი ნაწილია. ადრე, ჭურჭლის სარეცხი მანქანის
გამოჩენამდე, ნიჟარას იყენებდნენ მხოლოდ ჭურჭლის გასარეცხად. ახლა მასში ძირითადად
ხილს, ბოსტნეულს, ხორცს რეცხავენ, ასევე ნახევარფაბრიკატების
და სხვა პროდუქტების გასალღობად იყენებენ. ამასთან, ამ დრომდე ამ ტიპის ნიჟარებში რეცხავენ
როგორც ჭურჭელს, ისე სამზარეულოს სხვადასხვა მოწყობილობას.
თქვენ ზუსტად უნდა იცოდეთ, თუ რა მიზნით გსურთ სარეცხი ნიჟარის გამოყენება. ეს დაგეხმარებათ სწორი არჩევანის გაკეთებაში და ფორმის, მასალისა და ჩარჩოს განსაზღვრაში.
ნიჟარის კონსტრუქცია
ნიჟარების უმეტესობა დამზადებულია უჟანგავი ფოლადისგან,
რადგან წყალთან მუდმივ კონტაქტშია. ასეთი მასალა
კი კოროზიის მიმართ გამძლეა, დიდი ხნის განმავლობაში მოგემსახურებათ ფორმის, ფუნქციური
თვისებებისა და სიმტკიცის დაკარგვის გარეშე.