ტელეფონი: +995 322 55 08 18

პროდუქტების უვნებლობა HoReCa სფეროში

calendar   02-12-2021
პროდუქტების უვნებლობა HoReCa სფეროში

"საკვები პროდუქტების სურსათის უვნებლობა"- ეს არის  სურსათის კონტროლის ღონისძიებათა ერთობლიობა და არ შემოიფარგლება მხოლოდ სამრეწველო სამაცივრე დანადგარების მუშაობის შემოწმებით და არის თუ არა ცხელი წყალი სამზარეულოში. მსოფლიო სავაჭრო ორგანიზაციის მიერ დადგენილი ტენდენციები გულისხმობს არა მხოლოდ პროდუქტის უსაფრთხოებას მათი გადამუშავების ეტაპზე, არამედ მათ კონტროლსაც წარმოების პროცესში.

Ტერმინოლოგია

 სურსათის უვნებლობა წარმოადგენს ღონისძიებათა და მოქმედებათა ერთობლიობას, რომელიც მიზნად ისახავს საკვები პროდუქტების მაქსიმალურად შემოწმებას. არსებობს რამდენიმე რისკფაქტორი. პროდუქტი უნდა იყოს კარგ მდგომარეობაში, აკმაყოფილებდეს სანიტარული მომსახურების მოთხოვნებს და ადამიანზე სხვადასხვა საკვები-დანამატის ან ქიმიური ნივთიერებების ზეგავლენის პროგნოზირებას.

სურსათის უვნებლობა HoReCa- ში

 

საკვების უსაფრთხოება მოწყობილობასთან მუშაობის დროს  უზრუნველყოფილია ჰიგიენის წესების დაცვით და შედგება ხუთი ფაქტორისგან:

 

- თერმული დამუშავება (რომელსაც უზრუნველყოფს მაღალი ხარისხის  სამზარეულოს მოწყობილობა, მაგალითად - კომბინირებული ღუმელები - კონვექტომატები რესტორნებისათვის).

-  ყველა ტიპის პროდუქტის გაგრილება-გაცივების ეტაპების დაცვა (გაყინული, გაგრილებული და მზა).

 

- პირობების შექმნა პირადი ჰიგიენის დასაცავად (საზ.კვების სარეცხი ნიჟარა, თხევადი საპნის დისპენსერი, ხელის საშრობები).

 

- აღჭურვილობისა და ინვენტარის გაწმენდა და დეზინფექცია (ამაში დაგეხმარებათ პროფესიონალური ჭურჭლის სარეცხი მანქანა).

 

- პროდუქტების ჯვარედინი დაბინძურების აღმოფხვრა.

 

პროდუქტი  ორი სახის დაბინძურების გამო ხდება რისკის ქვეშ. პირველი, რომელიც მასზე იყო მიწოდების დროს, და მეორე,  თანამშრომლების მიერ წარმოების ციკლში ჩართული აღჭურვილობის საშუალებით. ნეიტრალური აღჭურვილობა დაგეხმარებათ ამ პრობლემების მოგვარებაში.

 

ჩვენი კომპანია გთავაზობთ თანამედროვე აღჭურვილობას, რომელიც სრულად შეესაბამება სანიტარულ სტანდარტებს და საშუალებას მოგცემთ შეინარჩუნოთ სურსათის უვნებლობის დონე უმაღლეს დონეზე.