Phone: +995 322 55 08 18

როგორ ავირჩიოთ საკონდიტრო ვიტრინა მაცივარი

როგორ ავირჩიოთ საკონდიტრო ვიტრინა მაცივარი

calendar   02-20-2021
როგორ ავირჩიოთ საკონდიტრო ვიტრინა მაცივარი

უპირველეს ყოვლისა, თქვენ უნდა იხელმძღვანელოთ საკონდიტროს ან კაფეს ფართობით და დაწესებულების კონცეფციით.

 საკონდიტროსთვის უმჯობესია ერთ მწკრივზე განათავსოთ  დაბალი ჰორიზონტალური საკონდიტრო ვიტრინები +1 ° С -დან + 5 ° С -მდე გაგრილებით.

რესტორნის ან კაფესთვის შესაფერისი მოდელია ვერტიკალური საკონდიტრო მაცივარი მბრუნავი თაროებით.

ტრადიციული საკონდიტრო ვიტრინა მაცივრების გარდა, ბაზარზე არის ე.წ საკონდიტრო კარადები შემინული გვერდებით. ისინი საშუალებას გაძლევთ ნახოთ პროდუქტები ყველა მხრიდან; უმეტეს მოდელებზე, თაროები მბრუნავია. საკონდიტრო კარადები უფრო ძვირია, ვიდრე ტრადიციული ვიტრინა მაცივარები.

ამგვარი აღჭურვილობის შეძენის ხარჯები გამართლებულია  იმ შემთხვევაში, თუ ფართი არ გაძლევთ საშუალებას დადგათ სხვა ფორმატის საკონდიტრო მაცივარი. 

საკონდიტრო ვიტრინის დიზაინი

ტკბილეულის მოყვარული მომხმარებელი ირჩევს თვალით. საკონდიტრო ვიტრინა უნდა შეესაბამებოდეს დიზაინის თანამედროვე ტენდენციებს. ეს შეიძლება იყოს ორიგინალური კონსტრუქციის  ვიტრინა ან სხვადასხვა ტიპის მინა. მაგალითად, სწორი ან დაბალი მინა, ამინის კოშკები.

თუ თქვენთვის მთავარია ფუნქციონალურობა, აირჩიეთ ტრადიციული მოდელი, მათ აქვთ მოღუნული მინა და წარმოდგენილია სასიამოვნო ჩალის და შოკოლადისფერ ტონალობებში.

სიმყუდროვისა და განსაკუთრებული ატმოსფეროს შესაქმნელად ვიტრინა ჰარმონიულად უნდა მოერგოს ინტერიერის საერთო სტილს ან იქცეს ფართის ყველაზე ნათელ წერტილად, რაც დაუყოვნებლივ მიიქცევს მყიდველის ყურადღებას. ამ ეფექტის მიღწევა შესაძლებელია ხის დატალებით გაფორმებული, პრიალა ზედაპირით ან თანამედროვე ფიგურული და გეომეტრიული დეკორაციით.

საკონდიტრო ვიტრინების ტემპერატურული რეჟიმი

ტემპერატურის პირობები განსაზღვრავს პროდუქტის ტიპს:

ნამცხვრები, ტორტები - + 1 ... + 8 ° С;

შოკოლადი, შოკოლადის კანფეტები - + 10 ... + 15 ° С, ტენიანობის დონე 50%;

ბისკვიტი ხილითა და კრემით - +4 ° С;

უკრემო ტკბილეული - არაუმეტეს +18 ° С.

 საკონდიტრო მაცივრების ტექნიკური მოთხოვნები :


შეინარჩუნეთ ოპტიმალური ტემპერატურა (+ 25 ° C) და ტენიანობა (დაახლოებით 60%) იმ ფართში, სადაც ვიტრინებია განთავსებული.

რეგულარულად ჩაატარეთ აღჭურვილობის ნაწილების პროფილაქტიკური შემოწმება.

დაიცავით ვიტრინა-მაცივრის დატვირთვის წესები - ჰაერი თავისუფლად უნდა მოძრაობდეს.  დიდი მარაგი შეინახეთ მაცივარში.

გამოიყენეთ საკონდიტრო ნაწარმის კარადები მხოლოდ მათი დანიშნულებისამებრ, პროდუქტის შენახვის პირობების შესაბამისად.

შესაკეთებლად არ დაუშვათ არაკომპეტენტური ადამიანები. 

რეგულარული მოვლა ვიტრინა-მაცივარს  გაუხანგრძლივებს სიცოცხლისუნარიანობას და დაგიზოგავთ ელექტროენერგიის ხარჯს.